Trucuri pentru a te reface dupa o despartire

0
54

 Deși orice experiență de pierdere poate fi dureroasă, ceea ce ne ține prinși în suferința noastră are mult de-a face cu poveștile pe care ni le spunem despre cele întâmplate. De multe ori ne simțim obligați să ne spunem mereu, prietenilor noștri sau chiar terapeutului, aceeași poveste din nou și din nou. În realitate, aceste povești pot avea mult mai mult de-a face cu propria noastră psihologie decât cu circumstanțele reale ale despartirii. 

De obicei, acestea sunt puternic influențate de suprapuneri negative din trecutul nostru personal. De fapt, evenimentul pierderii unei relații cu un partener pe care l-am cunoscut pe un site de matrimoniale sau in orice alt loc si cu care am trait momente frumoase, poate fi ca un pas greșit într-o groapă de povești și emoții vechi, nerezolvate. Deci, ce putem face în legătură cu acest lucru? Vestea bună este că există anumite strategii pe care le putem folosi pentru a ne schimba mentalitatea, precum și o cale armonioasa de urmat. Putem începe prin a face următoarele:

Acordați atenție vocii voastre interioare critice         

Fiecare persoană are o „voce interioară critică” , o latură care se întoarce împotriva ei și a circumstanțelor lor. Această „voce” devine frecvent intensă după o despărțire, răsucind experiența unei persoane printr-un filtru distorsionat. De exemplu, poate pune persoana respectiva la pamant cu gânduri negative de genul „Ea te urăște. Nu ai nimic fără ea. ” „Cum te-ar putea răni așa? Vei fi mereu singur. Nimeni nu te va iubi ”. Îi poate pune pe fostul lor pe un piedestal: „A fost perfectă. Nu vei mai găsi pe nimeni ca ea. ” Poate părea că acționează în interesul lor, oferind în același timp sfaturi groaznice: „Rămâneți și beți din nou. Nu ești pregătit să vezi oameni noi. ” Aceste voci pot genera o poveste departe de realitatea a ceea ce s-a întâmplat între doi oameni. Recunoașterea și contracararea acestor gânduri cu o viziune mai compasivă și echilibrată despre sine și despre partener poate ajuta la întreruperea acestor gânduri, la reducerea starii negativiste pe care acestea o induc și poate începe procesul de creare a unei perspective mai echilibrate asupra situației.

Elimina in totalitate fantezia iubirii     

Când oamenii se separă, nu numai că pierd relația reală, dar pierd și orice fantezie de dragoste și iluzie de conexiune care funcționa. Nu mai au falsul sentiment de siguranță pe care l-au derivat dintr-o fantezie de a fi fericiti cu partenerul lor de relație. Când doi oameni se bazează unul pe celălalt pentru a se simți întregi, se pierd în proces, renunțând la independență și adesea la atracție, în interesul de a se simți în siguranță ca parte a unui cuplu unit. Din păcate, modul în care se tratează reciproc începe să se deterioreze, iar sentimentele autentice de viață, admirație și afecțiune încep să se scurgă din relație.  Când legătura fantezistă este ruptă, fiecare partener simte că pierde o parte din sine. Ei cred că au nevoie ca cealaltă persoană să existe în continuare. Se pot răsfăța cu o fantezie a relației, amintindu-si toate momentele frumoase petrecute impreuna. Partenerul lor poate deveni un superstar în ochii lor, ceea ce face mult mai dificilă trecerea de la despărțire.