Cum sa imi determin sotul sa nu mai bea?

0
61

“Buna ziua,

Numele meu este Mihaela si am 46 de ani. Sotul meu si-a pierdut de curand locul de munca si de atunci tot ce face este sa stea in carciumi si sa bea, iar eu nu stiu cum sa il fac sa inceteze!

Suntem din provincie, casatoriti de 24 de ani si avem o fiica de 20 de ani la Bucuresti la facultate. Necazurile au inceput in urma cu aproape 1 an, cand el a fost dat afara in urma unor restructurari la fabrica la care lucra (chiar daca avea o vechime de 13 ani).

A incercat o perioada sa isi gaseasca un nou loc de munca, insa nimeni nu mai angajeaza un om trecut de 50 de ani (el are 53 de ani). Ne este foarte greu sa traim doar din salariul meu, mai ales ca fetita noastra este la Bucuresti si nu si-a gasit nici ea de munca.

In urma cu vreo 4 luni a inceput sa bea din ce in ce mai mult. La inceput erau doar cateva beri pe zi, apoi o sticla de tarie, iar acum isi petrece toata ziua la crasma. Si nici macar nu stiu de unde face rost de bani, deoarece din salariul meu platesc cheltuielile casei, cumpar de mancare si ii trimit si fetitei in Bucuresti (si cam astia sunt toti banii).

Nu pot sta cu ochii pe el toata ziua, deoarece trebuie sa ma duc la munca, 10 ore pe zi, cateodata si duminica. Si cand vin acasa trebuie sa gatesc (de 2 ori pe saptamana), sa fac curat, iar la sfarsit de saptamana sa ii trimit fetei pachet.

Am incercat sa vorbesc cu el, insa este foarte deprimat, refuza sa vorbeasca cu mine si vine destul de tarziu in fiecare seara acasa. Nu este un om violent cand se imbata, ci din contra, este foarte calm (eu sunt cea care se agita, il cearta si se enerveaza, in timp ce el nu spune nimic).

Il vad cum se afunda din ce in ce mai mult in bautura si nu stiu ce sa fac, cum sa actionez si ce sa ii spun astfel incat sa nu mai bea. S-a transformat intr-un barbat pe care nu-l mai recunosc si nu il pot iubi. Si acum, dupa 26 de ani de relatie, simt ca nu ne mai leaga nimic. Insa nu il pot parasi. Unde s-ar duce? Ce ar face?

Imi este foarte greu si nici nu stiu de unde sa incep. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, si nu cu critici, ca la asta cu totii suntem buni.

Va multumesc!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here