Un animal de companie, 10 beneficii

0
72

Toti cei care au norocul sa-si impartaseasca viata cu un animal, cunosc bine avantajele pe care ni le pot aduce acesti mici prieteni. Multe studii confirma faptul ca proprietarii de animale duc vieti mai fericite.

Animalele de companie sunt insotitori minunati pentru toti oamenii, ne fac mai fericiti: copii, adulti si varstnici. Pe langa faptul ca le place foarte mult, ajungem sa le simtim ca fiind inca un membru al familiei noastre, pana la punctul de a fi foarte constienti de bunastarea si fericirea lor. Dar cum ne influenteaza animalele?

Elimina sentimentul de singuratate

Compania unui animal de companie ne ajuta sa ne simtim mai increzatori si protejati. Un animal de companie poate ajuta la prevenirea depresiei, deoarece prezenta sa stimuleaza contactul fizic si comunicarea.

Alina depresia

Numeroase studii au descoperit ca persoanele care isi impartasesc viata cu un animal de companie se simt mai putin triste , chiar experimenteaza imbunatatiri ale depresiei atunci cand se joaca sau interactioneaza cu animalul de companie. De asemenea, elibereaza mai multa oxitocina , hormonul de bunastare, care ajuta la reducerea stresului.

Reduce stresul

Alte studii au scos la iveala faptul ca a avea un animal de companie ajuta la reducerea sentimentelor de stres, anxietate si depresie . Asadar, este indicat sa te joci, sa mergi si chiar sa vorbesti cu animalele de companie pentru a goli mintea si a te simti bine.

Creste sensul responsabilitatii

Ei ne fac responsabili pentru grija lor si ne invata sa stabilim prioritati pentru noi insine . Pe langa faptul ca sunt un coleg de joaca, cresterea cu un animal de companie este o oportunitate de a-i invata sa fie responsabili si sa respecte animalele.

Imbunatatesc viata sociala

Adesea, a merge la plimbare cu animalul de companie este scuza pentru a intalni oameni : in parcuri exista grupuri de proprietari de caini;

Consolidarea stimei de sine

Proprietarii de animale de companie au mai multe sanse sa aiba o mai mare stima de sine , au concluzionat oamenii de stiinta. De asemenea, s-a observat ca baietii si fetele cu dificultati de a citi cu voce tare in fata animalelor de companie isi consolideaza securitatea si increderea in sine, deoarece animalele de companie nu vor rade de modul in care o fac sau daca fac greseli.

Imbunatateste starea fizica

Este clar ca a lua cainele la plimbare, alergarea sau jocul cu el implica activitate fizica care influenteaza starea noastra de sanatate si fizic. De asemenea, fara sa ne dam seama, aceste plimbari si jocuri constante ajung sa depaseasca in medie timpul petrecut in exercitii fizice.

Sunt cei mai buni prieteni ai copiilor

Una dintre cele mai frumoase relatii pe care le putem vedea dezvolta este cea a unui copil si a animalului sau de companie. Pe langa faptul ca sunt colegi de joaca inseparabili, copiii cresc si invata de la o varsta frageda respectul pentru animale si importanta responsabilitatii. Cresterea impreuna ii va face sa traiasca momente incredibile si vor invata unul de la altul, fortand o prietenie solida care va dura multi ani.

Pot ajuta diabeticii

Unii caini pot ajuta persoanele cu diabet . Odata cu pregatirea, ei pot detecta o scadere semnificativa a nivelului de glucoza si isi pot avertiza proprietarul chiar inainte de a detecta acel proces chimic.

Cresc senzatia de fericire

Proprietarii de animale de companie experimenteaza o crestere a oxitocinei, productia de serotonina si dopamina sunt stimulate, in acelasi timp in care scade cortizolul, toti acesti hormoni ajuta la scaderea nivelului de stres si sunt un bun antidot la depresie. Posibilitatile de a ne distra cu animalul nostru de companie sunt interminabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here