Top 4 cele mai bune carti scrise de Alexandre Dumas

0
77

Unul dintre cei mai mari scriitori francezi din toate timpurile, Alexandre Dumas , a creat mai multi eroi viteji, eroi de neatins si povesti uluitor de frumoase pe care literatura mondiala le-a vazut vreodata. Acest romancier din secolul al XIX-lea a publicat romane istorice de aventuri care lasa o impresie de durata in mintea cititorilor chiar si astazi.

Aceasta este reputatia romanelor sale care, pe parcursul unui secole si jumatate, au inspirat sute de regizori sa realizeze filme pe baza lor. Dumas si-a inceput cariera de dramaturg. El a fondat Theatre Historique in 1846 la Paris, unde au fost interpretate in mare parte piesele adaptate din romanele sale. Desi adesea a estompat faptele din operele sale literare, istoricii au reclamat cu greu divergenta. Daca sunteti iubitor de istorie, iata 4 carti ale lui Alexandre Dumas:

„Cei trei muschetari” de Al. Dumas

„Cei trei muschetari este fara indoiala capodopera lui Dumas si lucrarea din toate punctele de vedere reprezentataiva pentru cea de a doua parte si cea mai rodnica a creatiei sale literare. Alexandru Duams, viitorul scriitor, avea trei ani atunci cand generalul moare. Franta, dupa lungi framantari interne, devenise, Imperiul si se angajase in nesfarsitul sir de razboaie ruinatoare care aveau sa inceteze doar odata cu prabusirea lui Napoelon. Anii copilarie s-au scrurs in lipsuri, aproape in saracie. Amintirea tatalui sau, vie in povestirile cu multe elemente de legenda pe care micul Alexandre le asculta, l-impresionat si inraurit puternic…”. Cartea „Cei trei muschetari” de Al. Dumas poate fi comandata online de pe site-ul Librarieonline, la cel mai bun pret.

„Contele de Monte Cristo”, de Alexandre Dumas

Contele de Monte Cristo este o poveste minunata despre razbunarea unui om impotriva a trei prieteni care l-au acuzat in mod fals ca l-a ajutat pe Napoleon sa-l rastoarne pe Ludovic XVIII. Dupa ce a petrecut 14 ani in inchisoare, ca urmare a minciunii lor, el scapa cu complicitatea unui staret bogat si se reinventeaza ca un conte puternic, periculos si seducator pentru care razbunarea este tot ceea ce conteaza.

Romanul poseda toate elementele celor mai bune aventuri epice: o intriga infioratoare, o poveste tragica de dragoste si numeroase lupte de putere. Mai presus de toate, finalul poetic este cea mai buna concluzie pentru o carte pe care o vei citi vreodata.

„Regina Margot”, de Alexandre Dumas

Salvindu-1 pe Carol, Henric nu numai ca scapase un om de la moarte : impiedicase o schimbare de suverani in trei regate. intr-adevar, daca ar fi murit Carol al IX-lea, ducele dAnjou ar fi devenit rege al Frantei, si, dupa toate probabilitatile, ducele dAlencon, al Poloniei. Ia…”Continuare in pagina cartii: „Regina Margot”, de Alexandre Dumas disponibila la Librarie Online.

La doua decenii dupa ce cei trei muschetari si d’Artagnan au triumfat peste Milady, cvartetul trebuie sa se ocupe de fiul sau tanar si energic, Mordaunt. Evenimentele au loc mai ales in Franta si Anglia. Razboiului civil englez , care a abolit monarhia in Anglia, a fost aproape de sfarsit. Cu toate acestea, a fost o amenintare pentru Franta atunci sub stapanirea lui Ludovic al XIV-lea. Spre deosebire de prima parte, povestea din „Douazeci de ani dupa” se misca in ritmul melcului si abia dupa mijlocul cartii eroii se reunesc.