Poate casnicia sa reziste infidelitatii?

0
49

Infidelitatea este din ce in ce mai comuna in ziua de azi. Atat femeile cat si barbatii sunt inselati de parteneri. Motivele sunt numeroase, si in anumite cazuri se ajunge chiar si la despartire sau divort. Poate casnicia rezista infidelitatii? Ei bine, hai sa descoperim ce spun specialistii in relatii de cuplu despre acest aspect.

Fapte despre infidelitate

Simti ca partnerul tau a devenit extrem de distant? Acesta evita sa intretina relatii sexuale cu tine si ajunge mai mereu tarziu acasa? Prefera de cele mai multe ori sa vizioneze filme porno HD si sa se masturbeze decat sa fie intim cu tine? Daca raspunsul este da la aceste intrebari, atunci cel mai probabil acesta te inseala. Căsătoria poate supraviețui infidelității, dar este important să ne amintim anumite fapte :

·       Nu este usor

·       Doare destul de tare

·       Poate duce catre anxietate si depresie

·       Va dura ceva timp pana ce rana se va vindeca

·       Increderea se va distruge

·       Este nevoie de foarte mult curaj

Aceasta situatie va necesita serios angajamentul ambilor parteneri pentru a salva casnicia si a face lucrurile sa functioneze din nou. Cel mai probabil veti avea nevoie de ajutor profesionalpentru a depasi momentul si a va linisti. Poate ca vi se va parea surprinzator, dar multi specialisti in relatii de cuplu au mentionat ca majoritatea cuplurilor care s-au confruntat cu infidelitatea si au decis sa continue impreuna, au devenit chiar mult mai puternice si mai stabile. Ambii partneri au depus eforturi foarte mari pentru a-si cladi un viitor frumos si armonios impreuna.

Unele sentimente proeminente care apar atunci cand un cuplu casatorit experimenteaza inselaciune, includ: vinovatie, furie, ranit, dezamagire, jena, gelozie, iertare, resentiment, si negare.

Când să nu ramai intr-o casnicie daca ai fost inselat

Unele casnicii, pur si simplu nu pot fi salvate atunci cand este cazul de infidelitate. Aici nu ne referim la cei care au o aventura de o noapte, ci la cei care au o relatie in paralel. De asemenea, daca exista si abuzuri emotionale, este mai bine sa optezi pentru divort decat sa ramai langa un astfel de partener. Există sunt alte pozitive semne care iti arata ca trebuie sa ierti si sa iti salvezi casnicia. De exemplu, daca sotul are remuscari si se vede clar ca ii parte foarte rau pentru ceea ce a facut, atunci cu siguranta trebuie sa il ierti. Este important de stiut ca intr-o astfel de situatie, sotul va trebui sa depuna o munca imensa pentru a recastiga increderea femeii. Lucrurile nu sunt atat de simple pe cat par, in atunci cand vorbim de infidelitate, cel care inseala are de facut foarte mult efort pentru a pastra relatia.

Ajutorul specializat este recomandat

Pentru a trece cu usurinta peste un astfel de episod, este util sa cautati ajutor specializat. Un terapeut de cuplu te poate ajuta pe tine si pe partenerul tau sa fiti mult mai apropiati, intelegatori, rabdatori, si sa rezolvati situatia cu calm si maturitate. Mai mult decat atat, femeia inselata sau barbatul inselat pot sa isi vindece astfel rana mult mai usor si mai rapid.