Operatii estetice utile de-a lungul vietii

0
54

Un studiu arata ca piata de chirurgie estetica in Romania ajunge la valoarea de 70 milioane de euro pe an, generata la 100.000 de interventii si 200 de medici. Dar oare cate din aceste operatii sunt cu adevarat utile, astfel incat sa nu afecteze sanatatea pacientului?

Sanii prea mari, cicatrizarea ranilor si arsurilor, pierderile masive in greutate, degetele taiate sunt doar cateva dintre motivele pentru care oamenii apeleaza la interventia chirurgicala. Aici nu vorbim numai despre aspectul estetic, ci si despre faptul ca aceste defecte pot afecta sanatatea pacientilor. In cazul acesta, trebuie luate masuri urgent.

Sanii mari si grei

Femeile care au sanii mari si grei se confrunta cu probleme la nivelul coloanei vertebrale. Pot aparea dureri si rani produse de sutien, in zona umerilor, dar si sub san. Problema poate fi rezolvata prin operatia de micsorare a sanilor, pentru a scapa de acest disconfort. De asemenea, in cazul asimetriei sanilor cu greutati inegale, efectul este acelasi la nivelul coloanei si este intr-adevar necesara operatia estetica.

Reconstructia mamara

In urma cancerului mamar sau a altor probleme medicale, sanii pot fi extirpati. De aceea exista reconstructia mamara, pentru a reda frumusetea bustului, dar si evitarea producerii unor infectii.

Indepartarea excesului de piele

Dupa pierderea in greutate, pacientii raman cu piele in exces, care poate cauza eroziuni ale tegumentului, precum si iritatii. Totodata, apare teama ca nu se va putea integra social si pacientul apeleaza la o interventie chirurgicala.

Cicatrizarea ranilor si arsurilor

In acest caz sunt recomandate operatiile reconstructive, cu ajutorul unor grefe de piele din alta parte a corpului.

Reconstructia nasului

Problemele la nivelul nasului pot cauza tulburari de respiratie. De aceea este necesara operatia de modificare a oaselor nasului, atat pentru sanatatea pacientului, cat si pentru aspectul estetic.

Pleoapele cazute

Pleoapele superioare pot atarna mult si pot afecta vederea pacientului, iar cele inferioare pot atarna pe obraz si exista riscul iritatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here