Nu confunda tatuajele cu machiajul semi-permanent!

0
88

Ioana Zbarcea ne-a convins ca tatuajele sprancenelor sau ale buzelor sunt inestetice, si ca metoda e depasita. Fara niciun dubiu, make-up-ul semipermanent e cea mai buna si mai sigura solutie.

Sprancenele corectate, forma buzelor redefinita si ochii conturati subtil sunt avantajele de necontestat ale unei tehnici inovatoare in industria de beauty: machiajul semi-permanent. Totusi, intr-o tara ca a noastra, in care tatuajele sprancenelor sau ale buzelor se confunda cu machiajul semi-permanent, Ioana Zbarcea e un nume de referinta, care face diferenta.

A deprins inovatoarea tehnica de pigmentare in una dintre cele mai prestigioase scoli din Italia, Sfumature – scoala cu peste douazeci de ani de existenta, care le ofera cursantilor posibilitatea de a face practica pe cliente adevarate. Astfel, la absolvire, Ioana adunase in portofoliu peste 40 de femei, carora le remodelase fie sprancenele, fie, gratie unui contur aproape imperceptibil, le pusese buzele sau ochii in evidenta.

Dupa o colaborare stransa cu studiouri de infrumusetare din Roma sau Milano, cu care continua sa lucreze in prezent si unde machiajul semi-permanent e un serviciu la fel de uzual ca un coafat, Ioana s-a intors acasa. Inainte de a-si pune in aplicare cunostintele, a fost nevoita sa  le informeze pe cele care ii treceau pragul ca exista o diferenta majora intre tatuaj si metoda pe care o promoveaza.

Spre deosebire de tatuaj, in cazul caruia pigmentul folosit ramane blocat in derma si nu mai poate fi indepartat decat cu ajutorul laserului, machiajul semi-permanent va fi inlaturat odata cu exfolierea celulara, pigmentul aflandu-se in epiderma, la suprafata pielii. Mai mult, machiajul semi-permanent garanteaza un un rezultat intr-atat de natural incat cei din jur abia il percep.

Tot de la Ioana am aflat ca, odata cu trecerea timpului, buzele noastre sufera o depigmentare la nivelul mucoasei. Ele par mai subtiri, insa in realitate si-au pierdut din culoare. Intr-o singura sedinta, gratie unor mici corecturi, Ioana pigmenteaza mucoasa, redand astfel buzelor conturul si forma initiala. Ochii pot fi pusi in evidenta printr-o conturare fina la baza genelor, care asigura un efect de indesire.

Ultima inovatie din domeniu este aceea de a obtine un efect de umbre pe pleoape – rezultat ce se aseamana cu urma lasata de un creion de ochi, pe care il estompam. Durerea este minima intrucat inainte de orice procedura se aplica o crema cu efect anestezic local. In plus, pigmentii pe care ii foloseste au fost creati de un medic chirurg estetician si sunt naturali si hipoalergenici. Intrucat contin aceleasi elemente care se regasesc si in corpul uman (minerale, elastina, colagen), acestia sunt extrem de bine tolerati de catre piele. 

In ceea ce ma priveste, odata incheiata prima sedinta de corectare a sprancenelor mele, care trecusera prin multe maini nepricepute, m-am convins ca aveam in fata un adevarat expert in domeniu.