5 plante care purifica aerul din casa ta

0
67

Plantele dau viata, bucurie si culoare casei tale, sunt de asemenea excelente pentru imbunatatirea calitatii aerului, potrivit Agentiei Spatiale … Vezi aceasta lista!

Am stiut deja ca plantele in interior sunt foarte bune pentru a mentine armonia si calitatea aerului pe care il respiram, cu toate acestea, o cativa ani in urma NASA a efectuat un studiu pentru a determina ce au fost idealurile pentru a indeplini acest rol intr – un spatiu inchis.

Cei mai comuni poluanti si ca plantele sunt responsabili de filtrare sunt benzenul, xilena, amoniacul, tricloretilena si formaldehida, potrivit studiului.

In 1984, NASA a realizat raportul „ Plante ornamentale pentru reducerea poluarii interne a aerului ”, care a publicat o lista a plantelor capabile sa purifice aerul.

Bill Wolverton, directorul serviciilor de mediu Wolverton si autorul principal al cercetarii, a listat cele mai bune 5 plante pentru curatarea aerului din casa , desi a sugerat sa aiba varietate, deoarece unele sunt mai bune pentru eliminarea anumitor substante chimice din aer.

Va spunem care sunt acestea:

Potus (Epipremnum aureum)

Este unul dintre cele mai usor de obtinut datorita popularitatii sale, deoarece este foarte rezistent si nu necesita o mare ingrijire; In plus, se adapteaza cu usurinta la temperaturi cuprinse intre 17 si 30 ºC, astfel incat este foarte usor sa-l vezi in birouri. Conform NASA, aceasta planta este eficienta in absorbtia formaldehidei, xilenei si benzenului.

Spathiphyllum, floarea pacii, lumanarea vantului, floarea mortilor (Spathiphyllum sp.)

Aceasta planta creste la temperaturi peste 18ºC si poate supravietui la lumina scazuta. Acestea sunt plante capabile sa absoarba cinci poluanti prezenti in aer. Originara din junglele tropicale din America Centrala si de Sud, are nevoie de un loc cu lumina indirecta, cu o mica udare, desi ii place umiditatea, o baie cu lumina naturala este un loc ideal pentru aceasta planta.

Bambus

Este originar din Asia si poate creste pana la 3 metri inaltime. Conform informatiilor de la NASA, acesta este responsabil pentru indepartarea formaldehidei, xilenei si amoniacului din aer. Actioneaza ca un umidificator natural. Este o planta originara din China a carei cultivare s-a raspandit in intreaga lume. In prezent poate fi gasit ca parte a decoratiunii in case, gradini si terase. Datorita caracteristicilor sale unice, este o planta care necesita o intretinere minima.

Elimina benzenul, formaldehida si tricloretilena. Aceasta planta de casa foarte populara prospera in conditii de lumina scazuta si nu rezista la udari grele, ceea ce o face ideala pentru cei care uita frecvent de udarea plantelor.

Limba soacrei, limba tigrului, sabia Sfantului George (Sansevieria trifasciata)

Aceasta planta este folosita pe scara larga in decorarea interioara, deoarece are avantajul de a supravietui in conditii nefavorabile. Raportul spune ca este foarte buna la eliminarea benzenului, xilenei si toluenului, tricloretilenului si formaldehidei. Este una dintre cele mai rezistente plante interioare care exista. Are o reputatie de a fi indestructibil. Induram atmosfera uscata si fierbinte a camerelor, lumina slaba, uitarea udarii, ani fara transplantare, daunatori si boli, mergem aproape totul.

Arborele de cauciuc (Ficus)

Peste cativa ani poate creste foarte repede, devenind o planta care are nevoie de spatiu. Este eficient in indepartarea formaldehidei din aer, este foarte rezistent la boli; si deoarece are o rata de transpiratie ridicata, ajuta la mentinerea umiditatii in mediu.

Palmier chinezesc

Aceasta palma originara din Asia poate creste pana la 3 metri inaltime. Este responsabila pentru indepartarea formaldehidei, xilenei si amoniacului din aer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here