Visezi pasari? Afla semnificatia!

0
75

Ca si animalele, pasarile au un simbol important in visele noastre. Inca din vremurile antice, oamenii vedeau pasarea ca pe un mesager de la zei. Aparitia acestora in vis defineste modul nostru de a gandi si de a percepe lucrurile din jur.

Elementele care sunt asociate cu pasarea ( pana, aripa, zbor ) sunt considerate semne pozitive, spre deosebire de cioc, care reprezinta un eventual conflict.

Daca urmarim, cu un sentiment de regret, planarea unei pasari in zbor, atunci inseamna ca tanjim sa ne eliberam de atasamentele materiale. Idila romantica este prevestita de o pasare ciripind si zburand pe langa noi. O pasare dezorientata semnifica faptul ca suntem nedumeriti in ceea ce priveste situatia amoroasa, iar o pasare speriata, care isi schimba permanent sensul de zbor, sugereaza nelinistea unor sentimente frustrante. Moartea unei pasari anunta sfarsitul unei povesti de iubire.

Daca visam ca prindem o pasare, este semn de noroc, iar daca o vanam, este semn de pierdere a unui lucru. Penajul frumos si cantecul pasarilor este semn bun pentru noroc si mariaj.

Unele specii de pasari au si simbolismul lor:

Barza, spre exemplu, simbolizeaza dorinta de a avea un copil sau de a porni o afacere sau proiect. Deoarece sta intr-un picior, ea este un simbol al linistii si echilibrului interior.

Cocosul reprezinta atitudinea razboinica, alaturi de cucerire si victorie. Se evidentiaza curajul, dar si agresivitatea. Gaina inseamna maternitate si familie.

Corbul este considerat o pasare de rau augur si reflecta in vis pesimismul si teama de nenorocire.

Cucuveaua simbolizeaza cunoasterea, iesirea dintr-o perioada de adormire si trecerea la adevar si lumina.

Lebada este simbolul elegantei manierelor si reliefeaza, totodata, nobletea de spirit. Aparitia ei in vis demonstreaza ca suntem pe calea cea buna a vietii noastre.

Pasarea Phoenix este o pasare mitica, care reprezinta victoria totala si transmite un mesaj clar: indiferent de dificultatea prin care trecem, avem capacitatea sa ne ridicam si sa fim mai puternici.

Porumbelul semnifica pacea interioara, armonia si fericirea.

Privighetoarea indica romantismul si dragostea. Evidentiaza dorinta visatorului de implicare intr-o relatie de iubire sau de a fi indragostit.

Randunica este simbolul renasterii, schimbarii modului de viata si bunei evolutii.

Vrabia reprezinta modestia, inocenta, pacea si vulnerabilitatea.

Vulturul prevesteste primejdii si poate exprima sfarsitul unei situatii cu speranta unei eliberari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here