Cum sa prevenim crizele biliare

0
62

Problemele cu digestia ne pot face sa ne simtim rau si din aceasta cauza, acestea trebuie evitate. Noi iti dam cateva sfaturi despre cum sa prevenim crizele biliare!

Evita grasimile

Carnea de porc, smantana, margarina sau uleiul sunt mancaruri grele, iar organismului ii este mai greu sa le digere. La o masa, proportia de grasime nu trebuie sa depaseasca 25% din totalul mesei. Adauga pe langa grasimi si legume sau preparate mai usoare, care sa asigure o digestie mai buna.

Fa o pauza

Daca esti invitata la o masa festiva si se servesc destul de multe mancaruri grase, mananca mai putin. Nu este frumos sa iti refuzi gazda, insa nu se poate supara pe tine daca nu termini totul din farfurie. In plus, intre felurile de mancare este bine sa faci o pauza de 15 minute, pentru a-ti ajuta digestia.

Bea apa

Este foarte important sa te hidratezi bine daca mananci multe grasimi, deoarece acest lucru ajuta digestia si previne crizele biliare. Nu este foarte indicat sa bei apa in timpul mesei,  insa daca mancarea este grasa, si organismul iti va cere apa.

Medicamentele te pot ajuta

Pe piata exista o multime de medicamente care se adreseaza exact acestei situatii. Medicamentele previn indigestiile sau crizele biliare si te fac sa te simti mult mai bine. Este totusi indicat sa nu-ti faci un obicei din a-ti administra singur medicamente, deoarece poti ajunge sa deprinzi o anumita dependenta fata de acestea.

Cina usoara

Daca vrei sa nu ai probleme de digestie, este indicat sa nu mananci gras seara, inainte de culcare. Organismul tau digera mai greu mancarea in timpul somnului, iar dimineata este posibil sa simti rau.

Si fructele ajuta

Daca ai avut un pranz copios, fructele sunt absolut necesare. Mananca fructele cam la 2 ore dupa mancarurile grase si vei observa cum te vei simti mai bine intr-un timp mai scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here