Ce trebuie sa faci atunci cand ai un accident auto

0
49

Când va confruntati cu un accident de mașină, trebuie să luati anumite măsuri pentru a vă asigura că toată lumea este în siguranță, pentru a respecta legea și pentru a începe procesul de revendicare a asigurărilor. Următorii pași vă pot ajuta să vă ghidați în deciziile importante pe care trebuie să le luați dacă ați fost într-un accident auto, indiferent dacă a fost sau nu vina dvs.

Este cineva ranit?

Dacă sunteți răniți dvs sau alte persoane, sunați la 911 sau cereți altcuiva să o facă. Dacă sunteți grav răniți, încercați să nu vă mișcați și așteptați personalul de urgență. In acelasi timp, apelati la un avocat online pentru a primi sfaturile cele mai bune.

Verificati starea pasagerilor dvs.

Dacă nu sunteți prea rănit pentru a vă deplasa, verificați ceilalți pasageri din mașină. Dacă cineva este rănit, sună la serviciile de urgență sau roagă pe cineva să apeleze pentru ajutor.

Daca se poate, mergeti pe trotuar

Dacă puteți, deplasați-vă pe marginea drumului sau pe un trotuar. Dacă mașina dvs. este condusă în siguranță și cauzează un pericol acolo unde se află, trageți-o pe marginea drumului. În caz contrar, lăsați-o acolo unde este și treceți în siguranță pe trotuar.

Sunati la politie

Indiferent dacă un accident este considerat minor sau este vorba de o coliziune majoră, este important să sunați la poliție – și în unele state, este necesar din punct de vedere legal sa faceti acest lucru. Ofițerii respondenți vor completa un raport de accident și vor documenta scena. În cazul în care poliția nu poate veni la locul accidentului, puteți merge la cea mai apropiată secție de poliție și puteți completa singur un raport. Când depuneți o cerere la asigurătorul dvs., acesta poate solicita o copie a raportului poliției pentru a vă ajuta cu procesul de daune.

Asteapta ajutor

Opriți motorul, aprindeți luminile de avarie și utilizați semnalizatoarele rutiere din trusa auto de urgență pentru a avertiza alte vehicule să încetinească.

Schimbati informatii cu celalalt sofer

După ce vă asigurați că dvs. și pasagerii nu sunteți răniți, schimbați informațiile de contact și de asigurare cu celălalt șofer. Iată care sunt cele mai importante informații pe care ar trebui să le schimbe șoferii după un accident:

• Numele complet și informațiile de contact

• Compania de asigurări și numărul poliței

• Permisul de conducere și numărul plăcuței de înmatriculare

• Tipul, culoarea și modelul vehiculului

Când depuneți o cerere de asigurare, agentul care vă examinează cererea va stabili cine este vinovat pe baza unei inspecții a vehiculelor / bunurilor avariate, a informațiilor furnizate de dvs. și de celelalte părți implicate în accident și de orice documentație justificativă, cum ar fi raportul poliției sau fotografii din scenă. Pe gazetadedimineata.ro afli detalii despre cum trebuie sa procedezi in caz de accident auto.

Anuntati asiguratorul si incepeti procesul de reclamare

Poate doriți să vă apelați agentul de asigurări în timp ce sunteți la fața locului. În acest fel, vă poate spune exact de ce va avea nevoie pentru a vă procesa revendicarea și la ce să vă așteptați în timpul procesului de revendicare. Un accident îl poate lăsa pe șofer fara permis de conducere si cu daune materiale destul de mari, dar urmarea acestor pași vă poate ajuta să vă protejați de griji inutile. În acest fel, vă puteți concentra pe colaborarea cu compania dvs. de asigurări pentru a repara vehiculul dvs. cât mai ușor și cât mai repede posibil.