Atacurile de SEO negative – Cum pot fi prevenite?

0
67

In ceea ce priveste optimizarea SEO, acesta este un proces esential pentru fiecare business care isi doreste sa se dezvolte frumos dar si puternic in acelasi timp. Atacurile SEO negative, pe de alta parte, sunt cu totul si cu totul o alta poveste, despre care vom discuta mai amanuntit in acest articol.

Colaboreaza cu o agentie care ofera servicii SEO

Inainte de toate, cea mai buna metoda de a preveni atacurile SEO, este aceea de a apela la serviciile unui specialist SEO. Pe thc.ro ai la dispozitie nu doar genul acesta de servicii, ci si multe altele care cu siguranta te vor ajuta sa construiesti site-ul la care ai visat, si care sa iti aduca clientii doriti.

Un profesionist in acest domeniu te va ajuta sa eviti cu succes atacurile de SEO negative, si nu numai. Prin urmare, ia aceasta idee in calcul daca iti doresti sa ai un website profesional.

Activeaza notificarile pentru actualizari

Acest lucru il poti face chiar si tu, indiferent de care este nivelul tau de experienta in domeniul IT. Pentru ca site-ul tau sa functioneze mereu in parametrii normali, este obligatoriu sa fii mereu la curent cu starea de ”sanatate” a site-ului tau. Pentru a face acest lucru, trebuie sa urmezi cativa pasi simpli.

Logheaza-te in contul de Google Webmaster Tools, dupa care mergi la categoria Preferinte, unde ceea ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca este bifata casuta in dreptul careia se gaseste setarea   care permite trimiterea notificarilor prin email, la absolut orice modificare care apare la site. 

Chiar daca poate vrei sa fii notificat doar in legatura cu anumite modificari, este recomandat sa lasi totusi activa setarea automata ”All issues”. Facand lucrul asta, vei fi anuntat imediat daca apare vreun comportament neautorizat, cum ar fi elementele malware sau hack-urile, in cadrul site-ului. Dupa ce ai facut aceasta setare, vei fi anuntat de fiecare data cand site-ul tau va primi backlink-uri noi.

Daca primesti zilnic notificari, va fi mai mult decat evident atunci cand cineva va incerca sa il spameze. In cazul in care vei vedea o cantitate relativ mare de link-uri cu texte ancora de genul ”pills”, ”pharmacy”, etc, mai mult ca sigur exista o problema.

Monitorizeaza backlink-urile de top

Trebuie sa fii pregatit pentru atacurile negative de SEO, si inainte de toate este esential sa stii ca in urma acestor atacuri, cei care le initiaza vor crea o adresa de email asemanatoare cu a ta, pe care o vor folosi pentru a trimite emailuri catre site-urile care iti ofera link-uri pozitive, benefice, cerandu-le sa le inlature. Chiar daca aceasta este o practica opusa eticii, pentru unii nici nu conteaza acest lucru, pentru ca efectiv apeleaza la absolut orice modalitate pentru a-si inlatura concurentii. Chiar daca nu vei reusi sa monitorizezi toate link-urile, este important sa le ai in evidenta macar pe cele mai importante dintre ele. 

Poti utiliza cu incredere un tool care are o baza de date de backlink-uri. Dupa ce urmezi acest pas, mai trebuie sa ai in vedere sa verifici in mod regulat daca nu apar in sectiune a ”links lost” din acele emailuri de notificare primite, si in plus sa verifici foarte bine link-urile si manual, si tot in mod regulat, pentru a te asigura ca nu ai omis nimic. Cand spunem in mod regulat, ne referim la cel putin o data sau doua ori pe luna, lucru care nu este deloc complicat, indiferent de cat de ocupat ai fi. Nu uita ca un site sigur va inspira incredere, iar cleintii nu vor intarzia sa apara.

Asadar, tine cont de acest sfaturi pentru a preveni cu succes atacurile de SEO negative.